F İ N E K R A

Yükleniyor

Sanal Pos Nedir?

Gelişen teknolojinin beraberinde ortaya çıkardığı birçok gereklilik vardır. Teknolojiye ayak uydurabilmek için ise bu gerekliliklerin farkında olmak ve bunları gidermek gereklidir. Özellikle internet ortamından satış yapmak isteyenler için ortaya çıkan gereklilik ise sanal pos’tur. Peki sanal pos nedir? Ne iş yarar ve nasıl alınır?

Sanal Pos Nedir?

Sanal pos, en genel tanımıyla internet üzerinden hizmet sunan işletmelerin yine internet üzerinden ücret tahsilatı yapmalarını sağlayan bir yazılımdır. Bu yazılım ile birlikte kart bilgilerini sisteme giren bir kişinin kart bilgileri, tamamen güvenli bir şekilde bankaya iletilir. Ardından işlem provizyon alınır. Son olarak ise üçüncü kişilerin eline geçmeyen bu bilgiler sayesinde ödemenin tahsil edilmesi gerçekleştirilmiş olur.

Sanal Pos’un Avantajları Nelerdir?

Öncelikle sanal pos, online alışverişin bir işlevi olan 7x24 alışverişi destekler. Böylelikle firmalar, günün her saatine ve elbette ki internet bağlantısı bulunan her noktada alışveriş imkanını müşterilerine sağlamış olur. Bununla birlikte aşağıdaki unsurlar da sanal pos avantajları arasında sayılabilir;

● Güvenilir tahsilat

Sanal pos ile gerçekleştirilen alışverişlerde bilgiler yazılım aracılığıyla güvence altına alınır ve kesinlikle üçüncü kişiler ile ya da işletmenin kendisi ile paylaşılmaz. Bu sayede hızlı ve güvenli bir alışveriş sağlanmış olur.

● Raporlama Kolaylığı Sağlar

Sanal pos yazılımı, işletme sahiplerine işlem ve sipariş inceleme, satış istatistikleri gibi raporlamalar sağlar. Bu sayede işletme sahipleri hedef kitle analizlerini daha az zahmetle gerçekleştirme imkanı elde eder.

Sanal Pos Başvurusu İçin Gereken Evraklar

Sanal pos ile ilgili merak edilen bir diğer unsur, başvurunun nasıl yapılacağıdır. Sanal pos başvurusu için gerekli evraklar ve başvurunun nasıl yapılacağı ile ilgili detaylar ise aşağıda derlendiği gibidir.

1. Ticari sicil gazetesi fotokopisi

Ticari sicil gazetesi fotokopisi, firmanın kuruluğunu belgelemektedir. Bu sebeple sanal pos başvurusu için gereklidir.

2. Vergi levhası fotokopisi

Vergi, en temel vatandaşlık ödevidir. Bu sebeple vergi levhası fotokopisi de gereklidir.

Bu iki ana unsura ek imza sirküleri ve bankaya göre değişiklik gösterecek diğer birkaç belgenin de derlenmesiyle başvuruyu tamamlamak mümkündür.

Bu belgeler ise şu kriterler göz önünde bulundurularak desteklenmektedir.

● Web sitesinin erişilebilir olması,

● Ödeme adımlarının çalışıyor olması,

● SSL sertifikasının alınması (güvenli alışveriş için gereklidir)

● Ödeme yöntemlerinde kredi kartıyla ödeme seçeneğinin bulunması,

● Ürün kataloğu ve sipariş sepetinin yer olması,

● Sitede sipariş sürecine yönelik iptal ve iade süreçleriyle ilgili detayları açıklayan bir sayfanın bulunuyor olması,

● Firmanın adı ve açık adresi gibi bilgilerin sitede yer alması

FİNEKRA