F İ N E K R A

Yükleniyor

Yeni Nesil Bankacılık Nedir?

Yeni nesil bankanın tanımı geleneksel bankalarla rekabet etmek için kurulmuş olan nispeten küçük perakende bankalar olarak yapılmaktadır.

2008 mali krizi döneminde geleneksel bankalar süreci iyi yönetemediği için sektördeki güveni azalmıştı. Bu dönemde geleneksel bankacılık sistemi çöküşe geçtiği için farklı arayışlar ortaya çıktı. Bu arayışlarının sonucu olarak 2009 yılında yeni nesil bankacılık terimi kullanılmaya başladı. Bu bankaların çoğu özellikleri 2014 ve sonrası dönemlerde kuruluş hızlarını artırdı.

Genel olarak meydan okuyan bankalar büyük bankaları çöküşe geçirmeye çalışan bankalardır. Nispeten daha küçük ve yeni teknolojileri kullanan dijital bazlı bankalar bu grubun içerisinde yer almaktadır. Bu bankalarda kurulduğu ülkenin bankacılık kuralları ve düzenlemelerine tabidir.

Yeni Nesil Bankacılığın Önemi Nedir?

Yeni nesil bankacılığın önemli özelliklerinden biri hızlı olmasıdır. Tüketicilerin hizmetleri gerçekleştirebilmesi için şubeye gitmesine veya randevu almasına gerek yoktur. İşlemler internet üzerinden hızlı bir şekilde gerçekleştirildiği için bu yöntem geleneksel bankacılıktan daha fazla tercih edilmektedir. Günümüzde yeni nesil bankacılık işlemini yapan pek çok banka vardır. Her bankanın tüketiciye sunduğu avantajlar aynı değildir. Bu noktada tüketiciler, kendi ihtiyaçları ve analizleri doğrultusunda bir banka seçimi yapmalıdır.

Yeni Nesil Bankacılığın Faydaları Nelerdir?

Yeni nesil bankacılığın kişilere sağladığı pek çok fayda vardır. Bankaların mevcut avantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

1. Sabit Müşteri Yokluğu: Bu bankaların sadakatle bağlı müşteri kitleleri yoktur. Bu köklü geçmişin henüz oturmamasından kaynaklıdır. Bu anlamda müşterileri kendilerine çekmek amacıyla diğer bankalara oranla yaratıcı olmak zorundadırlar. Bu da genel anlamda düşük ücretler, hızlı kurulum ve daha fazla şeffaflık ilkelerinin ortaya çıkmasına neden olur.

2. Teknolojiye Hakimlik: Geleneksel bankalar için söylenen büyük sorunlardan biri de teknolojiye ayak uydurmakta zorluk çekmeleridir. Büyük bankalar özellikle son yıllarda kullanıcı dostu ve verimli bankacılık uygulamalarını geliştirirken oldukça yavaş kalmaktadır. Yeni nesil bankalar bu sistemleri sıfırdan yeni teknolojilerle oluşturdukları için kullanıcı deneyimi söz konusu olduğunda oldukça mükemmel işletim sistemi ile karşımıza çıkmaktadır.

3. İnovatif: Geleneksel banka deyince pek çok müşterinin aklına; sıra bekleme, yoğun yazışma ve bürokrasi gelmektedir. Bazen bir hesap açmak bile bir süreç içermektedir. Yeni nesil bankalarda ise bu işlemler hem kısa hem de hızlıdır. Genelde adres teyidi işlemine ihtiyaç olmadan birkaç dakika içerisinde hesabı açın telefon üzerinden yükleyip kullanılabilmektedir.

Günümüzde geleneksel bankalar yenilikçi bankaları çoğu noktada yakalamaya çalışmaktadır. Bu durum günümüzde rekabetin daha da artmasına ve tüketicilerin daha iyi işlem almasına ortam hazırlamaktadır.

Yeni nesil bankalarda şube yoktur. Bu durumun avantajını tüketiciye daha iyi fırsatlar sunabilmek için kullanırlar. Şubesiz yeni nesil bir banka ile çalışan tüketici her şeyi mobil uygulama aracılığıyla yapmak durumundadır. Bunun yanında şubesi olan yeni nesil bankalarda vardır. Şube üzerinden işlem almak isteyen kişiler şubesi bulunan bankaları tercih etmektedir.

FİNEKRA