F İ N E K R A

Yükleniyor

POS Rapor Nedir? Neden Kullanılmalıdır?

İnternet üzerinden gerçekleştirilen alışverişlerin sayısının özellikle son zamanlarda oldukça arttığı bilinmektedir. Bu artış, her geçen gün ivmesini daha da yükseltmektedir. Bu ise fiziksel dünyadan online alışverişe ilerleyen temelde gelişmelerin ortaya çıkmasının öncelikli nedenidir. Sanal POS da bu gelişmelerin en temel örneğidir. Peki gerek reel dünyada gerekse de sanal ortamda güvenli alışverişin öncelikli şartı olarak görülen POS’ta raporlama nedir? POS raporlama neden kullanılır?

POS Raporlama Nedir?

POS raporlama, sanal veya fiziki POS üzerinden gerçekleştirilen alışverişlerin, tahsilatı alacak kişinin işlemlerin tamamının kolay bir şekilde takip edilebilmesini sağlar. Bu raporlama ile işletmeler, siparişe yönelik bütün detaylara ulaşılabilir. POS raporlama sayesinde işletme sanal POS veya ödeme kuruluşu servisi kullansa da tüm bilgilere tek ekrandan ulaşabilir. Bu açıdan POS raporlama ile fiziki ve sanal POS’un raporu tek elden görülebilir. Bunların yanı sıra tüm işlemler, işlem detayı, komisyon raporları, terminal ciroları ve en önemlisi ileri vadeli gelecekler takip edilebilir.

İşletmeler POS Raporlamayı Neden Kullanılmalıdır?

1. POS raporlama ile hem sanal hem fiziki POS’larınızı tek elden takip edebilirsiniz.

2. POS raporlama ile tüm işlemleri, işlem detaylarını, komisyon raporlarını ve terminal ciroları kolayca görebilirsiniz.

3. POS raporlamanın en önemli özelliklerinden biri olan ileri vadeli gelecekleri takip edebilir, yoğun muhasebe işlerinizi kolaylaştırabilirsiniz.

4. Raporlama işlerini otomatize edip evraklar ve birçok program arasında kaybolmadan işlerinizi düzene koyabilirsiniz.

5. Özellikle muhasebe işlemlerinin takibi açısından bütün işlemlerin tek bir panel üzerinden kontrol edilebilmesi büyük avantaj sağlar. Böylece olası hataların minimuma indirgenmesini sağlayabilirsiniz.

Bütün bunlar sayesinde firma, alışveriş faaliyetine yönelik benimsemiş olduğu stratejilerin artı ve eksi yönlerini de görmüş olur. Alışveriş oranını arttırmak için izlemesi gereken yolları fark eder ve bu çerçevede fiyat stratejileri oluşturur. Bununla birlikte sürekli panel değişikliği sonucu ortaya çıkması muhtemel olan işlem hataları giderilir. Böylelikle hem maddi açıdan hem de zaman açısından tasarruf elde edilmesi sağlanır.

FİNEKRA